Trapez Sac Fiyatları

Trapez Sac fiyatları, malzemenin özelliklerine göre değişkenlik gösteren ve fiyatlandırması birçok demir çelik ürünleri gibi kilogram ( kg ) üstünden yapılmakta olup galvanizli, boyalı, alüminyum ve paslanmaz çeşitlerine göre değerlendirilerek hesap edilmektedir. Bu trapez sac fiyat hesaplama konusunda ortak nokta kilogram ( kg ) ile mi yoksa metre üstünden mi yapıldığına dikkat edilmelidir. 

Sac fiyatlarını etkileyen faktörler nelerdir?

Trapez sac, form çeşitlerine göre kapatma alanları da değişmektedir. Maliyet hesabı yapılırken dikkat edilmeyen hususlardan olan kapatma alanı faktörü aslında en belirleyici özellik olmalıdır. Birbiri ile aynı form şekline sahip iki farklı ürünün m2 ağırlıkları aynı olabilir lakin bir tanesi net kapatma alanı 95 cm kapatırken diğer trapez sac formu ise net 100 cm alan kapatabilmektedir. Düşük m2 li alanlarda hesap edilmese bile yüksek m2 li kapatılacak alanlardaki bu 5 cm lik fark %5 e denk gelmektedir. Aynı fiyata alınmış olsalar bile diğerinden ekstra %5 daha ucuza temin edilmiş olmaktadır.



Trapez Sac Fiyat Hesaplama Programı

Trapez sac fiyatları hesaplama araçları ile hem kapatılacak alan, hem sipariş edilecek adetler ve ortalama kilogram belirlenebilmektedir. Web sitemize özel Trapez Sacfiyat Hesaplama programı ile istediğiniz verilere ulaşabilirsiniz. Bu programın kullanılışı ise detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Program içerisinde trapez sacı nerede kullanacağınız, trapez sac kalınlığı ve toplam adetleri belirterek toplam kg detayına ulaşabilirsiniz.

Trapez Sac fiyatları güncel piyasa koşullarına göre dolar üstünden hesaplanarak satılmaktadır. Kullanım alanları çokluğu sebepli çoğu zaman stok sorunu yaşanabilmektedir. Bir çok sektörde kullanılması sebepli stok sorunu yaşandığı dönemlerde maalesef ekstra maliyetler eklenmektedir. Özellikle 2020 yılından sonra Galvanizli Trapez Sac fiyatları %200 artmış bulunmaktadır. Bunun da sebebi ihracat yapılmış olan ülkelerdeki vergi oranlarının değişmesi ve üretimin talepleri karşılayamamasıdır.

Ülkemizdeki demir çelik üreticilerinin yapmış olduğu yatırımlar ile galvanizli sac üretim hatları kurulmuştur. Birkaç fabrika tekelinde olan trapez sac üretimi artık daha çok üreticinin devreye girmesi ile daha iyi fiyatlar alınabilmektedir.