Beton Altı Trapez Sac 60/940
Beton Altı Trapez Sac 60/940 Özellikleri
Deck Beton Altı Trapez Sac kompozit yapıların en önemli elamanlarından bir tanesidir. Beton ile çeliğin uyumlu çalışmasını sağlayan bir malzeme çeşididir. Yapının sağlamlığı açısından döşeme sonrası çelik yapıda yatay ve dikey yönde aksları birbirine bağlamaktadır. Her ne kadar yüzey kaplama elamanı olarak ta kullanılsa ana yapının hafifletilmesi için de tercih edilir.
Deck Beton Altı Trapez Sac Ölçüleri
Bir kaç farklı model olarak üretimini yaptığımız Deck Beton trapezi 60/940 formu genellikle konut arakat döşemelerinde, endüstriyel yapıların arakat döşemelerinde, ofis arakat döşemelerinde, depo arakat döşemelerinde tercih edilmektedir. Kullanılacak olduğu alandaki sabit ve hareketli yüklere göre yapılan statik çalışmalarda kiriş ara mesafeleri de hesap edilerek uygun sac kalınları belirlenmektedir. Müşterilerimize genelde önerimiz mutlaka yapılarınızın statik hesaplarını yaptırtarak sipariş vermeleridir. Bazen gereksiz kalınlıklarda sac alımları olabildiği gibi ince sac alımları da olmaktadır.
Deck Beton Altı trapez Sac formumuz 60/940 olarak anılmaktadır. 60 mm ölçüsü sacımızın zeminden olan yükseklik ölçüsüdür. 940 mm olan ölçüsü ise net kapatma alan ölçüdür. Net kapatma alan ölçüsü demek yan yana yapılan montajlarda diğer deck beton altı trapez sac ın üstüne konduğu eksene denilmektedir. Yani 2 tane sac yan yana konulduğu zaman 188 cm alan kapatmaktadır. Tek başına net kapatma alanı 94 cm olan 60/940 Trapez Formlu sacımız 1250 mm genişliğindeki rulodan üretilmektedir.
Beton Altı Trapez Sac Montajı
Deck Beton Altı Trapez Sac çelik yapının üstüne, çelik kiriş istikametine dik olacak şekilde döşenir.
Çelik yapının açık alanlarına beton tutucu sac konulmalıdır. Beton tutucu sac döşeme kalınlığı ne kadar olacak ise o kadar yüksek olmalıdır. Bir nevi kalıp görevi de gören beton tutucu saclar genelde 2, 2,5 , 3 mm sacdan 90 derece olarak bükülerek çelik üstüne kaynatılarak konulmaktadır.
Çelik yapının üstüne konulan ve tüm açık alanların beton tutucu sac ile kapatılmasından sonra sacın çelik yapıya sabitlenmesi gerekmektedir. Genelde anahtar başlı civata ile sabitlense de işin doğrusu Stud çivisi ile montaj yapılmasıdır.
Stud çivisi kendine özgü kaynak makinesi ile herhangi bir elektrot tel veya gaz kullanmadan sacı çelik yapı üstüne elektrik arkı oluşturarak kaynatılmaktadır.