Trapez Sac
Trapez Sac, yapılarda ve herhangi bir çevre etrafında kullanılan kaplama malzemesidir. Düz rulo saçtan makine yardımı ile şekillendirilerek elde edilmektedir.
Bu kaplama türü olan malzemeye TRAPEZ denilmesinin sebebi formundaki yapının görsel olarak trapeze benzemesindedir. Trapez sac ülkemizde genel bir ad olarak kullanılsa da birkaç tane formun dışında çok çeşitli formlara sahiptir.
Trapez Sac Kullanım Alanları
Trapez sac kullanım alanları, genel olarak yapısal inşaatlarda kullanılmaktadır. Tabii ki sadece yapısal alanlarda değil aynı zamanda endüstriyel tesislerde ve hayvan çiftliklerinde de kullanılmaktadır. Son dönemlerde kentsel dönüşüm yıkım aşamasında da sıklıkla çevre kapama sacı olarakta kullanılmaktadır.
- Konut Çatılarında
- Fabrika çatılarında ve cephe kaplamalarında
- Yıkım Alanları Çevre Kapamalarında
- Hayvan çiftlikleri çatı ve cepheleri
- Saçak ve sundurma çatılarında
Trapez Sac Fiyatları
Trapez sac fiyatları piyasada iki farklı şekilde belirlenmektedir. Hammaddesi demir olduğu için doğal olarak KG olarak satılmaktadır. Çoğu zamanda müşteriler satın aldığı yerlerde tartamadığı için ve perakende aldıkları için adet bazlı olarak satılmaktadır. Trapez Dünyası olarak istediğiniz ürünün fiyatını ‘’ Trapez Sac Fiyat Hesaplama Programı ‘’ ile kolaylıkla oluşturabilirsiniz.
Trapez Sac Fiyat Hesaplama
Trapez Sac fiyat hesaplama, sitemizdeki bir çok farklı hesaplama aracı ile toplam maliyetinizi hesaplayabilirsiniz. Ana sayfadaki turuncu renkteki linkten Fiyat Hesaplama Programı aracılığıyla istediğiniz ürün ve kalınlığın maliyetini hesaplayabilirsiniz. Ayrıca maliyet hesaplama programının son aşamasında teklifinizi PDF olarak oluşturup indirebilirsiniz.
Fiyat Hesaplama Yapmak için işlem sırası
- Fiyat hesaplama programını tıklayınız
- Alana göre yada uzunluk ölçüye göre hesaplama yöntemi seçiniz
- Ürün Tipi , Form Tipini Seçiniz
- Sac Kalınlığı seçiniz
- Trapez Sac uzunluğu ve Adet miktarı giriniz
- Teklife Ekle diyerek Teklif Sayfasına gidiniz
- TEKLİFİ TAMAMLA diyerek pdf oluşturabilirsiniz.
Trapez Sac m2 Fiyatı
Trapez sac m2 fiyatı genellikle soru işareti bırakan konuların başında gelmektedir. Teknik olarak fiyatı etkileyen konunun başında Sac Kalınlığı ve Trapez Sac form tipi gelmektedir. Bu bilgiler ışığında nihai fiyata ulaşabilirsiniz. Sitemizdeki yeni özelliği kullanmak için aşağıdaki linki tıklayınız.
Trapez Sac Ölçüleri
Trapez sac genel bir adlandırma olsa da bir çok farklı ölçüleri vardır. Mesela bir civatanın universal bir anma adı ve ölçüsü vardır. Ama aynı kavram trapez sac ölçüleri için geçerli değildir. Genel olarak trapez formundaki kullanılan ölçü birimleri aşağıda belirtilmiştir,
- Trapez Sac Formu : Üreticinin belirlediği Örnek 27/200
- Trapez Sac Kalınlığı : Üretilen Sacın kalınlığı Örnek 0,5 mm
- Trapez Form Yüksekliği : Anma formundaki 27 ölçüsü form yüksekliğini tarif eder
- Trapez Hatve : Trapezdeki devam eden aynı forma denir
- Trapez Hatve Genişliği : 27/200 birimindeki 200 mm ölçüsüdür.
- Trapez Sac Kapatma : Sacın net kapatma alanıdır.
- Trapez Sac Genişliği : Sacın üretimden sonraki ‘’EN’’ genişliği demektir.
Trapez Sac Ağırlık
Trapez sac ağırlık, ürün tipine ve sac kalınlığına göre değişir. Ağırlık denince akla doğal olarak kg gelmektedir. Trapez Saç Çeşitleri ne göre bu ağırlıklarda değişmektedir. Örnek verecek olursak 1 metre kapatır bir 0,5 mm trapez sac ağırlığı ile 80 cm kapatır bir 0,5 mm trapez sac ağırlığı aynı değildir. İkisi de aynı kalınlıkta olsa bile saç genişlikleri ve kapatma alanı farklı olduğundan değişmektedir.
- 27/200 0,5 mm 1 metre Kapatır : 4,92 Kg / metredir.
- 27/200 0,5 mm 80 cm Kapatır : 3,93 Kg / metredir.
- 38/151 0,5 mm 91 cm Kapatır : 4,92 Kg / metredir.
- Trapez Sac Genişliği : Sacın üretimden sonraki ‘’EN’’ genişliği demektir.
Trapez Sac Ağırlık Hesaplama
Trapez dünyası olarak yeni revize edilen web sitemizde artık trapez saça ağırlık hesaplamak çok kolaydır. İstediğiniz ürünü seçerek ister alan bilgisi girerek yani m2 ya da uzunluk adet girerek ağırlığa ve fiyata ulaşabilirsiniz.
Trapez Sac Çatı
Trapez sac çatı malzemesi olarak en çok tercih edildiği alanlardandır. Neredeyse en ufak yapıdan en büyük yapılara kadar ‘’Trapez Sac Çatı’’ malzemesi olarak tercih edilmektedir. Bunun da sebebi hızlı uygulama ve eksiz olarak izolasyon açısından neredeyse sorunsuz olmasıdır.
Trapez Saç Çatı Uygulama Avantajları
- Trapez saç çatı uygulamasında öncelikler eksiz olması izalasyon açısından önemli bir konudur.
- Çatıdaki karkas yapının ahşap yada demir kutu profil olması açısından sorun oluşturmamaktadır.
- Ayrıca çatıdaki aşık aralarının 1 metreye kadar açık olması taşıyıcılık açısından sorun teşkil etmez. Çok Daha geniş açıklıkları sacın kalınlığını arttırarak uygulama yapabilirsiniz.
- Ayrıca kiremite göre çok daha hafiftir.
Trapez Saç Çatı Uygulama Dezavantajları
- Trapez saç çatı uygulamadaki en büyük sorunların başında ısı ve ses problemi gelmektedir. Eğer çatı altında herhangi bir izolasyon yapılmamış ise hem sıcağı hem de soğuğu çok güzel hissedebilirsiniz.
- Taşıma açısından genellikle vinç ile yerine bırakılmaktadır. Trapez sacın bükülemez ve yerine göre uzun olmasından dolayı diğer kaplama türlerine göre montaj sahasının müsait olması gerekir.
- Trapez Sacın alın kısımlarındaki formlardan dolayı bu kısımları kapatmak gerekebilir. Bu alanlara arı vs yuva yapma durumları olabiliyor.
Trapez Saç Makinası
Trapez sac makinası Rool Forming olarak adlandırılmaktadır. Bu makine rulo açıcıdan gelen sacı tasarlanmış rulolar ile aşama aşama son istasyona kadar götürmektedir. Son istasyondaki uçar makas aracılığıyla istenilen ölçüye göre kesmektedir.