Trapez Sac Nedir?

Trapez Sac nedir, alaşımı demir ve benzeri olan farklı malzeme türlerinin Rool Forming makine yardımı ile üretici firmaların kendine özgü şekilleriyle üretilen bir yüzey kaplama malzemesidir. Trapez kelimesi tek başına farklı sektörlerde ve spor dallarında kullanılan bir kelimedir. Demir çelik ve inşaat sektöründe ise trapez anlamına uygun olarak kapladığı alandan aşağıya yada yukarı doğru farklı form görsellik ile tasarlanarak günümüzdeki ismini almıştır.

Trapez Sac Çeşitleri

   Trapez Sac, üretildiği form şekillerine göre farklı yapı türlerinde kullanılmaktadır. Yapısındaki formların değişiklik gösterme sebebi ise, üretici firmaların kendine özgü bir form oluşturma çabasındandır. Bu farklı form oluşturma çabası öncelikle telif hakları ve marka bilinirliği açısından önemlidir. Universal formların dışında piyasada firmalarla özdeşleşmiş form tipleri bulunmaktadır.


Trapez Sac Kapatma Alanı Avantajları

        Farklı bir firmaların aynı statik değerleri taşıyan Trapez Sac formları arasında ayrıca kapatma alanı da açısından da bir farklılık vardır. Büyük bir yapının çatı ve cephe kapatmalarında ön plana çıkan bu kapatma alanı avantajı kendini daha net göstermektedir. Kapatılacak çatının alanı 1000 m2 olduğu düşünülürse ortalama %5 daha fazla alan kapatan bir form tipi ortalama size 50 m2 bir alan tasarrufu sağlamaktadır.

Trapez Sac statik değerleri ne anlama gelir?

        Trapez sacların bu formları oluşturulurken kullanış maksadına göre statik hesaplar da yapılmaktadır. Bu hesaplarda kar yükü ve rüzgâr yükü gibi ana kriterler esas alınmaktadır. Trapez sac tek başına kaplama için yeterli olmasına rağmen ısı ve ses izolasyonu için yeterli değildir. Bunun için kaplamanın alt tarafına ısı izolasyonu yapılmaktadır.

Trapez Sac Fiyatı Nasıl hesaplanmalı?

        Trapez Sac Fiyatları hesaplamak için hazırlamış olduğumuz programı kullanabilirsiniz. Bu program sayesinde kapatacağınız alanın m2 hesabına göre ne kadar malzeme gideceği hem kg olarak hem de adet olarak hesaplanmaktadır. Program içerisindeki menüden uygulama yapılacak alana göre trapez sac, beton altı trapez sac, galvaniz sac, çatı sacı, boyalı trapez sac ve oluklu sac demir fiyatları hesaplayabilirsiniz. Seçmiş olduğunuz ürünün kalınlık bilgisini de girerek ağırlık olarak bütçe çalışmasını da yapabilirsiniz.

Trapez Sac Üreticisiyiz

        Trapez üretim hatlarımız sayesinde istemiş olduğunuz ürünü, projedeki ölçülerinize göre üretebilmekteyiz. Trapez Sac nedir açıklamalarımızın yanında diğer konularda bilgi edinmek için bizimle irtibata geçebilirsiniz. Firmamızın geçmişten gelen üretim ve montaj tecrübelerini sizlerle paylaşmaktan memnuniyet duyarız.